Ανοδικά μηνύματα στέλνει η Wall

Ύστερα από το γερό... τράνταγμα της χθεσινής συνεδρίασης, οι αμερικανικές αγορές στοχεύουν υψηλότερα, εν μέσω αισιοδοξίας μετά και τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για το τρίμηνο της Hewlett-Packard.

Ανοδικές τάσεις διαγράφει η αμερικανική αγορά ύστερα από τις χθεσινές υψηλές απώλειες, ωθούμενη και από τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot. Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard.

Η Home Depot, η μεγαλύτερη εταιρία αναπαλαίωσης κατοικιών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 39 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 2 σεντς. Ωστόσο, οι πωλήσεις της υποχώρησαν 1,2% έναντι της ανόδου 5% της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Η Hewlett-Packard καταγράφει ήδη κέρδη κοντά στο 2%, εν αναμονή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κέρδη της τάξης των 27 σεντς ανά μετοχή.

Επίσης, η λιανική εταιρία προϊόντων γραφείου Staples ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 5 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 20 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Προσεκτικά παρακολουθείται και το δολάριο, το οποίο ανέκαμψε μερικώς μόνο από τις υψηλές απώλειες στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, κυρίως λόγω της αγοράς δολαρίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

O δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,33% στις 8522,76 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,52% στις 1500,55 μονάδες. Κατά 0,39% υψηλότερα κινείται και ο S&P, στις 924,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v