”Ζυγίζει” τα βήματά της η Wall

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, υπό το βάρος των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για CPI και νέες κατοικίες, τις εκτιμήσεις της Dell, και τις υποβαθμίσεις των General Motors και Merrill από την Prudential.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν αφομοιώσουν τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις της Dell για το έτος αλλά και την υποβάθμιση των GM και Merrill από την Prudential.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή έφεραν στο φως ακόμη περισσότερες αντιπληθωριστικές πιέσεις τον Απρίλιο, σημειώνοντας πτώση 0,3% έναντι της αύξησης με το ίδιο ποσοστό το Μάρτιο. Κατά 6,8% υποχώρησαν και οι νέες κατοικίες για τον ίδιο μήνα.

Ακόμη, στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν το Μάιο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στο 87, από το 86 του Απριλίου.

Πτωτικές τάσεις διαγράφει και η μετοχή της Dell, καθώς η κορυφαία εταιρία κατασκευής υπολογιστών κατέγραψε αύξηση κερδών της τάξης του 31% στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, ενώ και οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο κατά 18%. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της εταιρίας για τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου, ήταν χαμηλότερες από το consensus των αναλυτών της Wall Street.

Παράλληλα, η Prudential υποβάθμισε τη σύστασή της για την General Motors στο sell από hold, ενώ ακόμη υποβάθμισε την Merrill Lynch σε hold από buy. Αντίθετα, η UBS Warburg αναβάθμισε την σουηδική Ericsson σε neutral από reduce, αυξάνοντας παράλληλα και την τιμή στόχο.

Κέρδη της τάξης του 0,17% καταγράφει ο Dow Jones στις 8728,07 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,32% στις 1546,36 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει άνοδο 0,05% στις 947,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v