Την άνοδο επιλέγει η Wall εν μέσω μικτών macro

Κέρδη ύστερα από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επιλέγουν να επικεντρωθούν στα θετικά στοιχεία για την υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας, αντί αυτών της βιομηχανικής παραγωγής και του δείκτη τιμών παραγωγού.

”Φουριόζα” εμφανίζεται η Wall Street στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να αγνοήσουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και το δείκτη τιμών παραγωγού, επικεντρώνοντας στην υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν απροσδόκητα στις 417.000 έναντι εκτιμήσεων για αύξηση στις 427.000, με το ποσοστό ωστόσο να παραμένει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 400.000.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 1,9% τον Απρίλιο έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,7%, ενώ και η βιομηχανική απραγωγή σημείωσε πτώση 0,5% για τον ίδιο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 0,4%.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση τα επιχειρηματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,4% έναντι προηγουμένων προβλέψεων για άνοδο 0,2%. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη βιομηχανίας της Φιλαδέλφεια, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο –4 από το –8,8 του Απριλίου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της εταιρίας λιανικής Target, καθώς ανακοίνωσε απογοητευτικά στοιχεία πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, που δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετική επίδραση στον τεχνολογικό κλάδο έχει η ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της IBM, ο οποίος τόνισε πως η ζήτηση για τεχνολογικά προϊόντα έχει σταθεροποιηθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 8699,91 με κέρδη 0,60%, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,78% στις 1546,89 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,59% στις 945,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v