Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στη Wall (update)

Η προειδοποίηση της Applied Materials για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου και μια δεύτερη ανάγνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής, οδήγησαν σε αρνητική αντιστροφή του κλίματος στην αμερικανική αγορά.

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στην αμερικανική αγορά, καθώς η Applied Materials εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου, ενώ οι επενδυτές ”ρίχνουν” μια πιο προσεκτική ανάγνωση στα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής για τον Απρίλιο υποχώρησαν κατά 0,1% έναντι της υψηλής ανόδου κατά 2,3% το Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα σημειώνοταν άνοδος κατά 0,4%.

Η Applied Materials ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ήταν ελάχιστα υψηλότερα των εκτιμήσεων και αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, εμφανίστηκε απαισιόδοξη όσον αφορά στα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου, με τον CEO της εταιρίας να σχολιάζει ότι η ζήτηση παραμένει χαμηλή.

Θετικές τάσεις προσέδωσε στην αρχή τουλάχιστο της συνεδρίασης, η μερική ανάκαμψη του δολαρίου στα 1,1493 έναντι του ευρώ, καθώς και η αναβάθμιση εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, με οδηγό τη Juniper Networks, η οποία ήδη καταγράφει υψηλά κέρδη, ύστερα από την αναβάθμισή της από τη Smith Barney σε outperform από in line.

O δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,75% στις 8614,84 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,74% στις 1528,34 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,66% στις 936,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v