Ασυγκράτητη μοιάζει η Wall!

Σε νέο υψηλό επίπεδο από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν οι αμερικανικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς φαίνεται ότι πήρε νέα ”παράταση” το ανοδικό ράλι που διαρκεί εδώ και δύο μήνες στη Wall Street.

Παρά τους αρχικούς δισταγμούς, η αμερικανική αγορά επέστρεψε στο γνώριμο ανοδικό σκηνικό των δύο τελευταίων περίπου μηνών, με τους δείκτες να δοκιμάζουν νέα ιστορικά υψηλά.

Μάλιστα, αναλυτές σχολιάζουν από την πλευρά τους ότι οι επενδυτές βάζουν ”στην άκρη” τις ανησυχίες για την πτωτική πορεία του δολαρίου, που επέτειναν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, Σνόου, σχετικά με το ότι το φθηνό δολάριο ευνοεί τις αμερικανικές εταιρίες.

Έδαφος κέρδισαν οι μετοχές των εταιριών λιανικής, παρά την ανακοίνωση της κορυφαίας Wal-Mart Stores, ότι οι πωλήσεις της εβδομάδας ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων. Κατά 7% ενισχύθηκαν και οι μετοχές της AnnTaylor Stores, ύστερα από την αναβάθμισή της σε buy από την Prudential.

Η Cisco Systems από την πλευρά της έδωσε το στίγμα της ανόδου στον τεχνολογικό κλάδο, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 5%, καθώς η Lehman Brothers προχώρησε στην αναβάθμιση της εταιρίας σε overweight από equal weight. Υψηλά κέρδη της τάξης του 10% κατέγραψε και η μετοχή της Sun Microsystems.

Κατά 4,5% ενισχύθηκαν και οι μετοχές της SBC Communications, ενώ στο 3% διαμορφώθηκε η άνοδος των μετοχών των Dell και Applied Materials.

H Εθνική σημείωσε άνοδο 1,32% στα 3,07 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ ενισχύθηκε περί το 2,85% στα 5,78 δολάρια. Αμετάβλητη στα 14,50 δολάρια παρέμεινε η 3Ε.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,42% στις 8726,73 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,40% στις 1541,40 μονάδες. Ο S&P ενισχύθηκε περί το 1,25% στις 945,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v