Σήμα για φθηνότερο δολάριο δίνουν οι δηλώσεις Snow

Ως η πλέον επίσημη ένδειξη απομάκρυνσης των ΗΠΑ από την πολιτική του ”σκληρού δολαρίου” εκλαμβάνονται οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομίας, John Snow, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ”το ασθενές δολάριο βοηθά τις εξαγωγές των αμερικανικών εταιριών”.

Σήμα για φθηνότερο δολάριο δίνουν οι δηλώσεις Snow
Ως η πλέον επίσημη (μέχρι τώρα) ένδειξη απομάκρυνσης των ΗΠΑ από την πολιτική του ισχυρού δολαρίου εκλαμβάνεται η δήλωση του John Snow, σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι ”το ασθενές δολάριο βοηθά τις εξαγωγές των αμερικανικών εταιριών”.

Ως αποτέλεσμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα ”σκαρφάλωσε” το πρωί στα 1,1614 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Αναλυτικότερα, ο John Snow δήλωσε επί λέξει την Κυριακή σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ”όταν το δολάριο βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα, βοηθάει τις εξαγωγές”.

Εμφανιζόμενος ωστόσο, την ίδια μέρα, σε άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει σταθερή στην πολιτική του ισχυρού δολαρίου, αλλά η αξία του καθορίζεται από τις αγορές.

Ωστόσο, αν και ο Snow έκανε αρκετά σχόλια αναφορικά με το αμερικανικό νόμισμα, η παρατήρησή του σχετικά με τις εξαγωγές ήχησε ως η πλέον τίμια και ειλικρινής σε επενδυτές και αναλυτές, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτές εξάλλου επισημαίνουν ότι στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η αγορά ”δυσπιστεί” ως προς την πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με το δολάριο, οποιοδήποτε σχόλιο, εκτός από αυτά που δείχνουν σαφή στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα, προκαλεί περαιτέρω αποδυνάμωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v