nVidia και Coca Cola οδηγούν τη Wall

Το ράλι της nVidia (+23%) αλλά και του συνόλου του τεχνολογικού κλάδου, σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις εταιριών, όπως η Coca Cola και η Georgia-Pacific, ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ανοδικό κλίμα στη Wall. Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη.

Το ράλι των μετοχών της nVidia (+23%) αλλά και σύσσωμου του τεχνολογικού κλάδου, σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις εταιριών όπως η Coca Cola και η Georgia-Pacific, ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ανοδικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκευής γραφικών επεξεργαστών nVidia, καταγράφει κέρδη κοντά στο 23%, καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ εξέδωσε και θετικές εκτιμήσεις για το έτος.

Άνοδο κατά 5,4% καταγράφουν και οι μετοχές της ανταγωνιστικής της ATI Technologies, ενώ και η Intel ενισχύεται περί το 2,2%, ύστερα από τις θετικές προβλέψεις για την πορεία των πωλήσεων υπολογιστών από τον διευθύνοντα σύμβουλό της.

Κατά 7,7% κερδίζει και η Gateway, καθώς ανακοίνωσε ότι αν και περιμένει ζημίες για το 2003 (εκτίμηση αντίστοιχη με αυτή των αναλυτών), σχεδιάζει να δώσει ώθηση στις δραστηριότητές της κατασκευάζοντας προϊόντα εκτός του κλάδου των υπολογιστών, όπως επίπεδες οθόνες τηλεόρασης.

Εξάλλου, η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται περί το 2,4%, ύστερα από την αναβάθμισή της σε outperform από peer perform, στην οποία προχώρησε η Bear Sterns. Υψηλότερα κατά 1% κινούνται και οι μετοχές της Microsoft και της SBC Communications.

Κατά 1,32% ενισχύεται ο Dow Jones στις 8602,57 μονάδες, ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο 1,38% στις 932,98 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,89% στις 1517,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v