Θετικό κλίμα λόγω τεχνολογίας στη Wall

Ο τεχνολογικός, κυρίως, κλάδος (Gateway - nVidia) είναι αυτός που οδηγεί σε άνοδο την αμερικανική αγορά για πρώτη φορά στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί πρόθυμοι ”πωλητές”.

Ο τεχνολογικός κυρίως κλάδος είναι αυτός που οδηγεί σε άνοδο την αμερικανική αγορά για πρώτη ημέρα στις τελευταίες τρεις, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί πρόθυμοι ”πωλητές”.

Συγκεκριμένα, στέλεχος της χρηματιστηριακής Jefferies International, σχολίασε πως οι επενδυτές σήμερα φαίνονται διατεθειμένοι να οδηγήσουν ψηλότερα την αγορά. Ωστόσο αναμένεται να συναντήσουν αντίσταση, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί πρόθυμοι να πουλήσουν.

Η εταιρία υπολογιστών Gateway δίνει το στίγμα της ανόδου για τον τεχνολογικό κυρίως κλάδο, καθώς ανακοίνωσε ότι αν και περιμένει ζημίες για το 2003 (εκτίμηση αντίστοιχη με αυτή των αναλυτών), σχεδιάζει να δώσει ώθηση στις δραστηριότητές της κατασκευάζοντας προϊόντα εκτός του κλάδου των υπολογιστών, όπως επίπεδες οθόνες τηλεόρασης.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές της nVidia, της κατασκευάστριας εταιρίας γραφικών επεξεργαστών, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα υψηλότερα των αναμενόμενων, δίνοντας παράλληλα και θετικές προβλέψεις για το μέλλον.

Εξάλλου, αναλυτές σχολιάζουν πως σημαντικός παράγοντας για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στις τελευταίες συνεδριάσεις, αποτελεί και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ σε χαμηλά τεσσάρων ετών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8541,24 μονάδες με κέρδη 0,58% ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,10% στις 1506,12 μονάδες. Ο S&P ενισχύεται περί το 0,66% στις 926,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v