”Αγνοεί” τις επισημάνσεις της Fed η Wall

”Ψύχραιμα” αντιμετωπίζει η αμερικανική αγορά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια (αμετάβλητα στο 1,25%) και τις προειδοποιήσεις για την επιβράδυνση της οικονομίας, καθώς Dow και Nasdaq διατηρούν τα κέρδη τους.

Ψύχραιμα” αντιμετωπίζει η αμερικανική αγορά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια (αμετάβλητα στο 1,25%) και τις προειδοποιήσεις της σχετικά με επιβράδυνση της οικονομίας, καθώς Dow και Nasdaq διατηρούν τα κέρδη τους.

Συγκεκριμένα, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,25%, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας είναι μάλλον αρνητικές, κάνοντας λόγο για πιθανή επιβράδυνση.

Αναλυτές της JP Morgan σχολιάζουν πως οι επισημάνσεις της Fed για επιβράδυνση είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς εάν υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις από την πλευρά της, τότε η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα έχει εξαντλήσει κάθε της προσπάθεια για ενίσχυση της οικονομίας.

Κέρδη κοντά στο 1,4%% καταγράφει η μετοχή της Home Depot, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs σε outperform από in-line. Αντίθετα, με το ίδιο ποσοστό υποχωρεί η Adobe Systems, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη μετοχή της σε underweight από equal weight.

Επιπλέον, πτώση περί το 1,5% σημειώνει και η AOL Time Warner, καθώς ο Τεντ Τέρνερ πούλησε περίπου το μισό του μεριδίου που διέθετε στην εταιρία, το οποίο αντιστοιχεί σε 60 εκατ. μετοχές αξίας 800 εκατ. δολαρίων.

Άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές της Cisco Systems, ανεβάζοντας έτσι και τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο, εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Αντίθετα, μεγάλες απώλειες που υπερβαίνουν το 30% σημειώνει η LookSmart, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου που δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8616,01 μονάδες με κέρδη 1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,66% στις 1528,97 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 1,19% στις 937,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v