Περιμένει τη Fed η αμερικανική αγορά

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας, ενώ η αναβάθμιση των telecoms από τη Merrill Lynch δίνει ώθηση στο Nasdaq.

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά στο ξεκίνημα, αναμένοντας την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια και τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,25%. Ωστόσο, οι επενδυτές στρέφονται κυρίως στις όποιες εκτιμήσεις του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Άλαν Γκρίνσπαν, για την οικονομία των ΗΠΑ.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι από τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ και ύστερα, το ενδιαφέρον της αγοράς έχει στραφεί στην οικονομία και τα εταιρικά κέρδη.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Cisco Systems πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου χρήσης, τα οποία εκτιμώνται στα 14 σεντς ανά μετοχή έναντι 11 σεντς στο προηγούμενο έτος.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών, ύστερα από την αναβάθμιση του κλάδου από την Merrill Lynch σε equal weight από underweight.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8549,21 μονάδες με κέρδη 0,21% ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,17% στις 1506,54 μονάδες. Ο S&P καταγράφει κέρδη 0,20% στις 928,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v