JCF: Η Wall και τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου

Τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των εταιριών της Wall για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο επισημαίνει ο όμιλος δημιουργίας μοντέλων ανάλυσης, JCF, ενώ διατυπώνει την άποψη ότι το γεγονός αυτό ”δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς από την αγορά”.

JCF: Η Wall και τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου
Τη θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου στις ΗΠΑ επισημαίνει σε report της η JCF Group, ο όμιλος δημιουργίας μοντέλων ανάλυσης και λογισμικού για την παροχή επενδυτικών λύσεων, με πελάτες μεταξύ άλλων τις Morgan Stanley, Lehman Brothers και Goldman Sachs.

Ο οίκος, σε report του με ημερομηνία 4 Μαΐου, τονίζει ότι είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που η κερδοφορία των αμερικανικών εταιριών βελτιώνεται, ”κάτι που η αγορά δεν φαίνεται να έχει πλήρως εκτιμήσει”. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει η JCF, ”αποτελεί και την αιτία της παραμονής μας σε μετοχές, αν και δεν θα διστάσουμε να αποτραβηχτούμε σε περίπτωση σημαντικής διόρθωσης”.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη εικόνα, η JCF υποστηρίζει ότι ”η ομίχλη έχει αρχίσει να σηκώνεται”, λόγω και της διεθνούς πολιτικής κατάστασης. Η Συρία, αναφέρει το report, παίζει σημαντικό ρόλο στο θέμα της επίλυσης των αραβοϊσραηλινών διαφορών, αλλά και στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η χώρα αυτή, επισημαίνεται, δέχεται ήδη πιέσεις ώστε να λειτουργήσει ανάλογα.

Για τη SARS αναφέρεται ότι αν και σε χώρες όπως ο Καναδάς φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο, σε περίπτωση που η κατάσταση δεν ελεγχθεί στην Κίνα, οι οικονομίες της Ασίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας θα πληγούν σοβαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v