Θετική αλλαγή πλεύσης στη Wall λόγω Cisco

Η αναβάθμιση από την Lehman Brothers της μετοχής της Cisco Systems σε συνδυασμό με την αλλαγή πορείας (θετική) των μετοχών εταιριών λιανικής, οδηγεί την αμερικανική αγορά σε ανοδική τροχιά, ύστερα από τους ”δισταγμούς” στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Η αναβάθμιση της μετοχής της Cisco Systems σε συνδυασμό με την αλλαγή πορείας (θετική) των μετοχών εταιριών λιανικής, οδηγεί την αμερικανική αγορά σε ανοδική τροχιά, ύστερα από τους ”δισταγμούς” στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Μάλιστα, αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές φαίνεται πως Βάζουν ”στην άκρη” τις ανησυχίες για την πτωτική πορεία του δολαρίου, που επέτειναν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, Σνόου, σχετικά με το ότι το φθηνό δολάριο ευνοεί τις αμερικανικές εταιρίες.

Έδαφος κέρδισαν οι μετοχές των εταιριών λιανικής, παρά την ανακοίνωση της κορυφαίας Wal-Mart Stores, ότι οι πωλήσεις της εβδομάδας ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων. Κατά 6,4% ενισχύονται και οι μετοχές της AnnTaylor Stores, ύστερα από την αναβάθμισή της σε buy από την Prudential.

Η Cisco Systems από την πλευρά της δίνει το στίγμα της ανόδου στον τεχνολογικό κλάδο, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 4%, καθώς η Lehman Brothers προχώρησε στην αναβάθμιση της εταιρίας σε overweight από equal weight.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,50% στις 8647,74 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,79% στις 1532,12 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο περί το 0,58% στις 938,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v