Φυσιολογικές οι απώλειες στη Wall

Ανάσα πήρε η Wall ύστερα από τις τελευταίες συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, δεχόμενη και την ”πίεση” των αρνητικών macro αλλά και των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ριάντ που προκάλεσαν το θάνατο δέκα τουλάχιστον Αμερικανών.

Με απώλειες έκλεισε η αμερικανική αγορά ύστερα από συνεχόμενες ημέρες ανοδικής πορείας, ενώ αρνητικά συνετέλεσε και η διεύρυνση του ελλείμματος αλλά και ο θάνατος δέκα τουλάχιστον Αμερικανών από τις πιθέσεις αυτοκτονίας στο Ριάντ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η σημερινή πτώση ήρθε χωρίς έκπληξη για τους αναλυτές, ύστερα από τα κέρδη των τελευταίων δύο ημερών, που αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου ανοδικού ράλι που διαρκεί εδώ και δύο μήνες.

Απώλειες περί το 2% κατέγραψε η μετοχή της Wal-Mart Stores, ύστερα από την ανακοίνωση των κερδών για το πρώτο τρίμηνο, που ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, οι πωλήσεις της ήταν ελάχιστα χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν.

Νωρίτερα, η Merrill Lynch προχώρησε σε υποβάθμιση εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, μεταξύ των οποίων και η nVidia, σε neutral από buy. Πτώση περί το 2% κατέγραψαν και οι μετοχές των Caterpillar και Walt Disney.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε το Μάρτιο στα 43,5 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στα 41 δισ. δολάρια.

Η ΕΘνική έκλεισε με κέρδη 4,23% στα 3,20 δολάρια, ενώ πτώση κατά 1,37% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 5,74 δολάρια. Στα 14,50 παρέμεινε η 3Ε.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 0,54% στις 8679,25 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 1539,68. Ο S&P υποχώρησε 0,40% στις 942,30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v