Εκδίκηση υπόσχεται ο Μπους για Ριάντ (update)

Υπόσχεση εκδίκησης για τα θύματα στο Ριάντ έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπους. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, έκανε λόγο για 91 νεκρούς, ενώ τα πρακτορεία αναφέρουν 29.

Εκδίκηση υπόσχεται ο Μπους για Ριάντ (update)
Όρκο για εκδίκηση των θυμάτων στο Ριάντ έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζώρτζ Μπους, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι έκανε λόγο για 91 νεκρούς, με ορισμένα πρακτορεία να αναφέρουν 29.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ριάντ, που σκότωσε τουλάχιστο 91 άτομα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, στο Ινστιτούτο Hudson, εκ των οποίων οι δέκα τουλάχιστο είναι Αμερικανοί πολίτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, δέκα Αμερικανοί και μεγάλος αριθμός άλλων Δυτικών, καθώς και εννέα ύποπτοι τρομοκράτες, βρίσκονται μεταξύ των 29 θυμάτων των επιθέσεων αυτοκτονίας που έλαβαν χώρα λίγες μόνον ώρες πριν από την άφιξη του Πάουελ στο Ριάντ. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 198.

Οι βομβιστές, που θεωρείται ότι είναι μέλη της οργάνωσης του καταζητούμενου Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Κάιντα, οδήγησαν τα αυτοκίνητα που περιείχαν εκρηκτικά σε τρία οικοδομικά συγκροτήματα. Ύστερα από λίγο ακούστηκε και τέταρτη έκρηξη στα γραφεία εταιρίας ενδιαφερόντων ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, από την οποία ωστόσο δεν υπήρξαν θύματα.

Μιλώντας νωρίτερα από το Αμμάν της Ιορδανίας, ο Πάουελ τόνισε ότι οι επιθέσεις είχαν ”τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα”. Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σχολίασε πως πρόκειται για μέρος του σχεδίου της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων να σκοτώνουν αθώους πολίτες, προκειμένου να προωθούν τους εγκληματικούς σκοπούς τους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, επίσημες πηγές στο Ριάντ αναφέρουν πως ο γιος του αντιδημάρχου της πόλης σκοτώθηκε σε μία από τις εκρήξεις, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία ανέφερε πως πάνω από 40 Αμερικανοί είναι τραυματισμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v