UBS: Κοντά στο τέλος η υποχώρηση των αγορών

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της UBS, όπως και οι εκτιμήσεις της ότι πιθανόν να έρχεται το τέλος της μακράς περιόδου υποχώρησης των χρηματιστηριακών αγορών, χαροποίησαν τους επενδυτές της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, στέλνοντας υψηλότερα την τιμή της μετοχής της.

UBS: Κοντά στο τέλος η υποχώρηση των αγορών
Ενθαρρυντικά ήταν τα σχόλια της UBS για το μέλλον των αγορών, επισημαίνοντας ότι η υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών ενδέχεται να βρίσκεται κοντά στο τέλος της, ενώ ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη υποχώρηση στα κέρδη για το α΄ φετινό τρίμηνό της.

”Οι πιέσεις στον τραπεζικό τομέα από τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον της αγοράς δείχνουν σημάδια υποχώρησης”, ενώ ”αρχίζει να διαφαίνεται το τέλος της bear market και το ότι οι σημαντικές μειώσεις εταιρικών κερδών είναι πίσω μας”, σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρίας Πίτερ Γούφλι.

Παράλληλα, τα κέρδη της UBS υποχώρησαν κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, στα 1,21 δισ. ελβετικά φράγκα (920 εκατ. δολ. ή 1,23 φράγκα ανά μετοχή), λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και της μείωσης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται η εταιρία για λογαριασμό ευκατάστατων πελατών της.

Οι αναλυτές ανάμεναν πτώση της τάξεως του 25%.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2002, που ήταν ζημιογόνο, τα κέρδη σημείωσαν 35% αύξηση.

Οι δαπάνες της UBS μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 19%, στα 7,77 δισ. ελβετικά φράγκα.

Αν και η τράπεζα έχει παρουσιάσει απόδοση καλύτερη από εκείνη των ανταγωνιστών της και δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις απολύσεις προσωπικού στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v