ΗΠΑ:Υψηλότερο των εκτιμήσεων το έλλειμμα το Μάρτιο

Οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα επιφέρει προβλήματα στα αποθέματα των εταιριών οδήγησαν τις τελευταίες στην αύξηση των εισαγωγών αυτοκινήτων, πετρελαίου και φαρμακευτικών ειδών, με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμα του Μαρτίου στις ΗΠΑ να διευρυνθεί στα 43,5 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ:Υψηλότερο των εκτιμήσεων το έλλειμμα το Μάρτιο
Οι αυξημένες εισαγωγές αυτοκινήτων, πετρελαίου και φαρμακευτικών ειδών είχαν ως αποτέλεσμα την υψηλότερη της αναμενόμενης διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 43,5 δισ. δολάρια από το ποσό των 40,4 δισ. δολαρίων του Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι ανησυχίες ότι ενδεχόμενη παράταση του πολέμου στο Ιράκ θα μείωνε σημαντικά τα αποθέματα οδήγησαν τις εταιρίες στην αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οικονομολόγος της Lehman Brothers αναφέρει ότι με τα οικονομικά μεγέθη εκτός των ΗΠΑ να παραμένουν ασθενή, τέτοια υψηλά ελλείμματα αναμένεται να αποτελέσουν γνώριμο σκηνικό για τους ερχόμενους μήνες.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το έλλειμμα θα διευρυνόταν στα 41 δισ. δολάρια. Παράλληλα, μερίδα αναλυτών θεωρεί ότι και η πτώση του δολαρίου είναι πιθανό να έχει συνεισφέρει στην αύξηση κατά 2,9% των εισαγωγών στα 126,3 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v