Περιόρισε τις απώλειες η Wall

Τα μη ενθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής σε συνδυασμό με τις εξίσου αρνητικές εκτιμήσεις της Applied Materials για το τρέχον τρίμηνο, διατηρούν το πτωτικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, η οποία, ωστόσο, έχει περιορίσει τις απώλειες.

Πτωτικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά αν και έχει περιορίσει τις απώλειες, εν μέσω πιέσεων από τα αρνητικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής αλλά και την προειδοποίηση για το τρέχον τρίμηνο, από την Applied Materials.

Οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Απρίλιο υποχώρησαν κατά 0,1%, έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,4%, ύστερα από την αύξηση 2,3% το Μάρτιο.

Η μετοχή της Applied Materials υποχωρεί κατά 4% καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο, ενώ και ο επικεφαλής της εταιρίας επεσήμανε ότι η ζήτηση παραμένει χαμηλή. Κατά 2% υποχωρούν και οι μετοχές της Intel.

Αντίθετα, κατά 5% ενισχύεται η Juniper Networks, καθώς η Smith Barney αναβάθμισε την εταιρία σε outperform από in line, ενώ παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2003 και 2004.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8662, 44 μονάδες με απώλειες 0,19% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,26% στις 1535,64 μονάδες. Ο S&P σημειώνει απώλειες 0,14% στις 940,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v