WSJ:Στενοί οι δεσμοί μεταξύ UBS και Healthsouth

”Ασυνήθιστα στενές” χαρακτηρίζει τις σχέσεις της UBS Waburg με την HealthSouth η Wall Street Journal, αναφέροντας ότι η τράπεζα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση παραποίησης των αποτελεσμάτων της εταιρίας υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

WSJ:Στενοί οι δεσμοί μεταξύ UBS και Healthsouth
Σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που αρχικά είχε γίνει γνωστός, έπαιξε η UBS Warburg στο ”φούσκωμα” των αποτελεσμάτων της HealthSouth, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει την HealthSouth και πρώην στελέχη της εταιρίας, ότι εσκεμμένα παρουσίασαν αυξημένα κατά 2,5 δισ. δολάρια τα έσοδα της εταιρίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η επενδυτική ομάδα της UBS συμμετείχε σε τουλάχιστον οκτώ συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της HealthSouth μεταξύ των ετών 1999 και 2002, και συμβούλευε την εταιρία για τις στρατηγικές που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Τον Αύγουστο του 2002, ο ιδρυτής της HealthSouth, Ρίτσαρντ Σκρούσι, προσκάλεσε ένα μέλος της επενδυτικής ομάδας της UBS να παρουσιάσει στο συμβούλιο μία ανάλυση του σχεδίου αυτονόμησης μονάδων της εταιρίας.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, είναι πιθανό να αποσκοπούσε στο σχεδιασμό μιας φόρμουλας, προκειμένου η εταιρία να αποφύγει την αποκάλυψη της λογιστικής απάτης, σε περίπτωση που είχε υλοποιηθεί.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η UBS γνώριζε οτιδήποτε περί λογιστικών ατασθαλιών της HealthSouth.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v