Οριακά θετικό το κλίμα στη Wall

Περιόρισε τα κέρδη η αμερικανική αγορά, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα αισιόδοξα σχόλια από την IBM, αφομοιώνοντας παράλληλα τα αρνητικά –πλην επιδομάτων ανεργίας- στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Σε θετικό έδαφος παραμένει η αμερικανική αγορά περί το μέσον της συνεδρίασης, κατορθώνοντας, προς ώρας τουλάχιστον, να αγνοεί τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία, πλην των επιδομάτων ανεργίας, και να επικεντρώνει το ενδιαφέρον στα σχόλια από IBM.

Αναλυτές σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως δύο μηνύματα προκύπτουν από την υποχώρηση του δείκτη τιμών παραγωγού. Ότι δηλαδή ο αποπληθωρισμός είναι πλέον ορατός κίνδυνος, καθώς και ότι η Fed είναι όλο και πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι επενδυτές που βρίσκουν ανακούφιση στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία υποχώρησαν στις 417.000, παραμένοντας όμως πάνω από το όριο των 400.000. Υψηλότερη των προβλέψεων ήταν η άνοδος των επιχειρηματικών αποθεμάτων (+0,4%) το Μάρτιο.

Κέρδη καταγράφουν οι τεχνολογικές μετοχές ύστερα από τις δηλώσεις του CEO της IBM σχετικά με το ότι έχει σταθεροποιηθεί η ζήτηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Dell σημειώνει άνοδο 1%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, που θα ανακοινωθούν ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης. Περί το 10% ενισχύεται και η μετοχή της Computer Associates, καθώς ανακοίνωσε συρρίκνωση των ζημιών της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8682,26 με κέρδη 0,40%, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,45% στις 1541,86 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,33% στις 942,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v