Αύξηση 31% στα κέρδη της Dell

Υψηλότερα κατά 31% ήταν τα κέρδη της Dell, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής υπολογιστών στον κόσμο, για το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου, ενώ η πρόβλεψη για 15% αύξηση των εσόδων της για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, απογοήτευσε τους επενδυτές.

Αύξηση 31% στα κέρδη της Dell
Σημαντική αύξηση της τάξεως του 31% ανακοίνωσε για τα κέρδη του α’ οικονομικού τριμήνου η Dell Computer, αν και απογοήτευσε τους επενδυτές, που περίμεναν ότι η εταιρία θα παρουσίαζε υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής υπολογιστών στον κόσμο, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου, είχε κέρδη 598 εκατ. δολαρίων, ή 23 σεντς ανά μετοχή, από κέρδη 457 εκατ. δολαρίων, ή 17 σεντς ανά μετοχή, που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18%, φτάνοντας τα 9,53 δισ. δολάρια, από τα 8,07 δισ. δολάρια.

Η Dell δήλωσε ότι αναμένει ότι τα έσοδά της κατά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που λήγει την 1η Αυγούστου θα αυξηθούν κατά 15% σε σχέση με πέρσι, ξεπερνώντας τα 9,7 δισ. δολάρια ενώ τα κέρδη υπολογίζονται στα 24 σεντς ανά μετοχή, από τα 19 σεντς που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Dell έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς από την HP, την IBM και την Gateway, προωθώντας τα προϊόντα της κατευθείαν στους πελάτες της, με αποτέλεσμα να κρατά χαμηλά το κόστος και να μπορεί να προχωρεί σε σημαντικές εκπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v