Κοινές αγορές αεροσκαφών από αεροπορικές

Σε από κοινού αγορά πανομοιότυπων αεροσκαφών σκέφτονται να προχωρήσουν δύο τουλάχιστον μεγάλες αεροπορικές συμμαχίες, προκειμένου να περικόψουν περαιτέρω τις δαπάνες τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Κοινές αγορές αεροσκαφών από αεροπορικές
Σε από κοινού αγορά αεροσκαφών σχεδιάζουν να προχωρήσουν τουλάχιστον δύο μεγάλες αεροπορικές συμμαχίες, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για περαιτέρω μείωση των δαπανών των αεροπορικών εταιριών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ήδη σχηματίσει συμμαχίες για την πώληση εισιτηρίων τους και την αγορά εξοπλισμού και καυσίμων.

Ένας όμιλος αεροπορικών εταιριών, που απαρτίζεται από την Air Canada, την Austrian Airlines, τη Lufthansa και τη Scandinavian Airlines System, επιδιώκει την αγορά αεροσκαφών χωρητικότητας 70 με 110 θέσεων.

Ένας δεύτερος όμιλος, η Air France και η Alitalia, επιθυμούν την αγορά αδιευκρίνιστου αριθμού αεροσκαφών για περιφερειακά δρομολόγια, που θα έχουν έως 90 θέσεις, από την καναδική Bombardier ή τη βραζιλιάνικη Empresa Brasileira de Aeronautica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, οι κατασκευαστές όπως η Airbus και η Boeing έχουν δηλώσει ότι θα παρέχουν στις συμμαχίες τις εκπτώσεις που συνήθως δίνουν για μεγάλες παραγγελίες, καθώς με την κατασκευή πανομοιότυπων αεροσκαφών θα περιοριστούν και τα δικά τους έξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v