Macro και Dell ”πιέζουν” τη Wall

Με την Dell να οδηγεί ακόμη χαμηλότερα το Nasdaq και τα μακροοικονομικά στοιχεία να φέρνουν ακόμη περισσότερο την αμερικανική οικονομία πιο κοντά στον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, η Wall Street ”απειλείται” να κλείσει την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο και τον Dow κάτω από τις 8.700 μονάδες.

Πτωτικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά με τον Dow να βρίσκεται κάτω από τις 8.700, καθώς οι προειδοποιήσεις της Dell για το δεύτερο τρίμηνο και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία οδηγούν χαμηλότερα τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Η πτώση του δείκτη τιμών καταναλωτή σε συνδυασμό με τη χθεσινή υποχώρηση-ρεκόρ του δείκτη τιμών παραγωγού, έχει ανησυχήσει τόσο την αγορά όσο και τους επενδυτές, καθώς εμφανίζεται ορατός πλέον ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού για την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο CPI υποχώρησε κατά 0,3% τον Απρίλιο έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,1%, ενώ και οι νέες κατοικίες κατέγραψαν πτώση 6,8%, έναντι εκτιμήσεων για 2,2%.

Αντίθετα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν σημείωσε άνοδο στο 93,2, έναντι του 86 του Απριλίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στο 87.

Εξάλλου, η Dell υποχωρεί κατά 3%, ύστερα από την ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου χρήσης, που σημείωσαν άνοδο 31%. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,63% στις 8658,52 μονάδες ενώ και ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,93% στις 1536,95 μονάδες. Ο δείκτης S&P υποχωρεί κατά 0,655 στις 940,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v