Το αδύναμο δολάριο πιέζει Wall - Ευρώπη (update)

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στη Wall Street ακόμη και μετά την απροσδόκητη άνοδο 0,1% για το δείκτη των δεικτών τον Απρίλιο, καθώς λειτουργεί καταλυτικά η αρνητική πορεία του δολαρίου. Σημαντικές απώλειες σε Παρίσι - Φρανκφούρτη.

Σε απώλειες οδηγείται η αμερικανική αγορά ύστερα και από τη νέα πτώση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ το κλίμα δεν κατόρθωσε να διαφοροποιήσει ούτε και η ανακοίνωση της απροσδόκητης ανόδου του δείκτη των δεικτών κατά 0,1%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης των δεικτών τον Απρίλιο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι της πτώσης κατά 0,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσοστό θα παραμείνει αμετάβλητο.

Οι νέες απώλειες του δολαρίου ήρθαν ύστερα και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, Τζον Σνόου, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν ”βλέπει κάποιο πρόβλημα με την πρόσφατη αρνητική πορεία του νομίσματος”, προσθέτοντας ακόμη ότι το ισχυρό δολάριο δεν αποδεικνύει την ισχύ του έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, αλλά στην εμπιστοσύνη που οι καταναλωτές επιδεικνύουν σε αυτό.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει έναντι των υπολοίπων μεγάλων νομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν μοιάζουν να ανησυχούν με αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας φημολογείται ότι έχει αγοράσει δολάρια τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να περιορίσει την πτώση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του γεν.

Ο ενεργειακός κλάδος κερδίζει κάποιο έδαφος, ύστερα από την αναβάθμισή του από τη Merrill Lynch σε overweight από market weight.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 1,35% στις 8562,76 ενώ και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,98% στις 1523,42 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 1,30% στις 932,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v