Κοντά σε συμβιβασμό με τη SEC η WorldCom

Πρόστιμο-ρεκόρ που θα φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια αναμένεται να καταβάλει η WorldCom, που αλλάζει το όνομά της σε MCI, στο πλαίσιο του συμβιβασμού επί κατηγοριών που αφορούν σε λογιστικές ατασθαλίες της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας των ΗΠΑ.

Κοντά σε συμβιβασμό με τη SEC η WorldCom
Κοντά σε συμφωνία με την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού (SEC) βρίσκεται η WorldCom, για την καταβολή προστίμου-ρεκόρ προκειμένου να συμβιβάσει την υπόθεση που αφορά στις κατηγορίες περί ”φουσκώματος” των κερδών της κατά 11 δισ. δολάρια.

Ο συμβιβασμός θα πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο των ΗΠΑ και το πρόστιμο αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια, εντείνοντας τις πιέσεις στα οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας υπεραστικών κλήσεων των ΗΠΑ.

Η συμφωνία, εκτιμούν οι αναλυτές, θα βοηθήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της WorldCom, Μάικλ Καπέλας, στην προσπάθειά του να εξέλθει η εταιρία από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς έχει υποβάλει αίτηση προστασίας κατά της χρεοκοπίας (Chapter 11).

Παράλληλα, το μέγεθος του προστίμου θα βοηθήσει τον πρόεδρο της SEC, Ουίλιαμ Ντόναλντσον, να δείξει ότι η επιτροπή έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι σε εταιρίες που διαπράττουν απάτη.

Η WorldCom, που αλλάζει το όνομά της σε MCI, προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από το λογιστικό σκάνδαλο και το καθεστώς χρεοκοπίας, δεν αναμένεται να παραδεχθεί ή να διαψεύσει την ενοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v