”Τρελές” αγελάδες έδιωξαν τους ταύρους από τη Wall

Η επιβεβαίωση της εμφάνισης κρούσματος των τρελών αγελάδων στον Καναδά διατάραξε την ανοδική πορεία της Wall που διαμόρφωσε η Home Depot, με τις μετοχές της McDonalds να καταγράφουν ήδη υψηλές απώλειες.

Γρήγορα απώλεσαν τα κέρδη οι αμερικανικές αγορές, όταν επιβεβαιώθηκε η είδηση ύπαρξης κρούσματος της ασθένειας των τρελών αγελάδων στον Καναδά.

Οι αγορές αν και αποφάσισαν να ”αγνοήσουν” στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης την υποχώρηση του δολαρίου, που οδήγησε τη Wall Street σε υψηλές απώλειες τη Δευτέρα, ”βρήκαν” άλλη αιτία υποχώρησης.

Η μετοχή της McDonalds καταγράφει απώλειες άνω του 3%, ενώ και οι υπόλοιπες εταιρίες αλυσίδας εστιατορίων σημειώνουν πτωτικές τάσεις, ύστερα από την επιβεβαίωση εμφάνισης κρούσματος τρελών αγελάδων στον Καναδά.

Η Home Depot διατηρεί τα κέρδη της κοντά στο 10%, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων κατά 5,8%, παραμένοντας ωστόσο επιφυλακτική όσον αφορά στη ζήτηση για το μέλλον, με τις εκτιμήσεις της να κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων 9-12% στο 2003.

Η Hewlett-Packard αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου χρήσης ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να περιμένουν έσοδα 17,7 δισ. δολαρίων και κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή.

O δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,76% στις 8428,54 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,67% στις 1483,74 μονάδες. Κατά 0,75% χαμηλότερα κινείται και ο S&P, στις 913,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v