HP: Δύναμη από... ”αδύναμο” δολάριο στο τρίμηνο

H ισχυροποίηση των πωλήσεων στον τομέα των εκτυπωτών και το ”ασθενές” δολάριο οδήγησαν σε κέρδη τη Hewllett- Packard στο β’ οικονομικό τρίμηνο. Επιφυλακτική εμφανίστηκε η εταιρία για το σύνολο του έτους.

HP: Δύναμη από... ”αδύναμο” δολάριο στο τρίμηνο
H ισχυροποίηση των πωλήσεων στον τομέα των εκτυπωτών και το ”ασθενές” δολάριο οδήγησαν σε κέρδη τη Hewllett- Packard στο β’ οικονομικό τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήρθαν στα 659 εκ. δολάρια για το οικονομικό τρίμηνο της εταιρίας που έληξε στις 30 Απριλίου 2003, έναντι κερδών 573 εκ. δολάρια στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, οι πωλήσεις της εταιρίας στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν οριακά στα 18 δισ. δολάρια, από τα 18,17 δισ. δολάρια πέρισυ.

Η ”αποδυνάμωση” του δολαρίου, υπολογίζεται από την εταιρία ότι συνεισέφερε κατά 5- 6 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση των πωλήσεών της.

Επισημαίνεται ότι το β’ οικονομικό τρίμηνο ήταν το καλύτερο τρίμηνο από τότε που εξαγόρασε την Compaq πρίν ένα χρόνο περίπου.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρία εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτική, με το διευθύνων σύμβουλό της να δηλώνει ότι ”δεν βλέπουμε βραχυπρόθεσμο καταλύτη ο οποίος θα αυξήσει τη ζήτηση στην αγορά των προιόντων πληροφορικής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v