Το... πορτοκαλί δεν ταιριάζει στη Wall!

Οι ειδήσεις σχετικά με την αναβάθμιση του συστήματος εθνικού συναγερμού στο πορτοκαλί (orange alert) αλλά και την εμφάνιση κρούσματος της νόσου των τρελών αγελάδων στον Καναδά, αντέστρεψαν το κλίμα στη Wall Street, που έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη ημέρα, παρά τις προσπάθειες ανόδου προς τη λήξη της συνεδρίασης.

Πτωτικό παρέμεινε το κλίμα στην αμερικανική αγορά για δεύτερη ημέρα, καθώς οι ειδήσεις σχετικά με την αναβάθμιση του εθνικού συναγερμού των ΗΠΑ σε πορτοκαλί (orange alert) και η εμφάνιση κρούσματος της νόσου των τρελών αγελάδων, διασκέδασε τις όποιες προσπάθειες για άνοδο.

Ωστόσο, λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης οι αγορές επιχειρήσαν δυναμική αντιστροφή του κλίματος, που μπορεί να μην έφερε την Wall Street σε θετικό έδαφος, περιόρισε ωστόσο στο ελάχιστο τις απώλειες.

Εξάλλου, ”συναγερμό” προκάλεσε και στη Wall η αναβάθμιση του εθνικού συστήματος συναγερμού σε πορτοκαλί (orange alert) καθώς σύμφωνα με τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αναμένεται τρομοκρατικό χτύπημα ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Η μετοχή της McDonalds κατέγραψε απώλειες άνω του 3%, ενώ και οι υπόλοιπες εταιρίες αλυσίδας εστιατορίων, όπως η Wendys, σημείωσαν πτωτικές τάσεις, ύστερα από την επιβεβαίωση εμφάνισης κρούσματος τρελών αγελάδων στον Καναδά.

Η Home Depot διατήρησε τα κέρδη της κοντά στο 10%, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων κατά 5,8%, παραμένοντας ωστόσο επιφυλακτική όσον αφορά στη ζήτηση για το μέλλον, με τις εκτιμήσεις της να κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων 9-12% στο 2003.

Οι μετοχές της Nordstrom σημείωσαν άνοδο της τάξης του 9% καθώς η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής ανακοίνωσε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και έσοδα.

Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν και οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών ύστερα από τη χθεσινή δυσμενή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με τις Merck, Pfizer και Bristol-Myers Squibb να υποχωρούν σημαντικά.

Η Hewlett-Packard αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου χρήσης ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να περιμένουν έσοδα 17,7 δισ. δολαρίων και κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή.

Με απώλειες 2,96% έκλεισε ο ΟΤΕ στα 5,58 δολάρια, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν Εθνική και 3Ε, στα 3,05 και 14,50 δολάρια.

O δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,02% στις 8491,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε περί το 0,11% στις 1491,09 μονάδες. Κατά 0,11% χαμηλότερα κινήθηκε και ο S&P, στις 919,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v