Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall

Μέχρι τέλους συνέχισαν όχι μόνο να διατηρούν αλλά και να διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές αγορές, σαφώς ενισχυμένες από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και τις επιλεκτικές αγορές στον τεχνολογικό κλάδο.

Με υψηλά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ύστερα από τα θετικά macro που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις κατοικιών.

Το ευρώ σημείωσε εκ νέου άνοδο έναντι του δολαρίου κοντά στα 1,19 δολάρια, που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ, με τους αναλυτές να σχολιάζουν πως το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν πρόκειται να σταματήσει την ανοδική του πορεία, όσο η κυβέρνηση Μπους εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει στην υποχώρηση του δολαρίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν άνοδο 1,7% στα 1,028 εκατ., καθώς οι αγοραστές επωφελήθηκαν από τα χαμηλά επιτόκια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση του αριθμού κατά 2,7% στα 985.000.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών διαμορφώθηκε εξάλλου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (83,8) για το μήνα Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στο 83 από το 81

του Απριλίου.

Οι μετοχές του βιοτεχνολογικού κλάδου συνέχισαν να οδηγούν το Nasdaq υψηλότερα μέχρι τέλους. Η Human Genome Sciences σημείωσε άνοδο 8%, ενώ η Gilead Sciences κατέγραψε κέρδη της τάξης του 6% και η Affymetrix αυξήθηκε κατά 7%. Υψηλότερα κατά 13% κινήθηκαν οι μετοχές της ImClone, ενώ και η Genentech κέρδισε περί το 4%.

Θετική κατεύθυνση ακολούθησαν οι μετοχές της Wal-Mart Stores, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πετύχει τους στόχους της για τις πωλήσεις του Μαΐου.

Αντίθετα, αρνητικά κατά 2% κινήθηκε η Altria Group (Philip Morris), ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS Warburg στο neutral από buy.

Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 2,21% στα 3 δολάρια, ενώ πτώση κατά 0,94% σημείωσε και ο ΟΤΕ στα 5,27 δολάρια. Στα 15,30 παρέμεινε η .

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8781,35 μονάδες με κέρδη 2,09% ενώ και ο S&P σημείωσε άνοδο περί το 1,96% στις 951,48 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 3,09% στις 1556,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v