ΗΠΑ: Θετικά τα macro για εμπιστοσύνη και κατοικίες

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο, ενώ υψηλότερα κινήθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών, καθώς και το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις νέες κατοικίες.

ΗΠΑ: Θετικά τα macro για εμπιστοσύνη και κατοικίες
Θετικά ήταν τα macro που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία και κάνουν λόγο για άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς και για αύξηση των πωλήσεων νέων και υφισταμένων κατοικιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στο 83,8 τον Μάιο από το 81 του Απριλίου, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν τον δείκτη στο επίπεδο του 83.

Χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο και την υψηλότερη από τον περασμένο Νοέμβριο. Αναλυτές σχολιάζουν ότι η λήξη του πολέμου στο Ιράκ σε συνδυασμό με την παράλληλη υποχώρηση των ενεργειακών τιμών περιόρισε την καταναλωτική αβεβαιότητα.

Εξάλλου, οι μεταπωλήσεις κατοκιών αυξήθηκαν στα 5,84 εκατ. έναντι 5,53 εκατ. τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση, μέχρι τα 5,67 εκατ.

Αντίστοιχα, και οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 1,7% στα 1,028 εκατ. έναντι 1,011 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις ανέμεναν πτώση κατά 2,7% στα 985.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v