Macro και μετοχές biotech ωθούν τη Wall (update)

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Wall, ”ξεχνώντας” τις ανησυχίες για την υποχώρηση του δολαρίου, ύστερα από τις θετικές ειδήσεις για τις πωλήσεις κατοικιών αλλά και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Υψηλά κέρδη για το Nasdaq εξαιτίας του ενδιαφέροντος σε μετοχές του βιοτεχνολογικού κλάδου. Θετική μεταστροφή στις ευρωαγορές.

Τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε συνδυασμό με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών σε μετοχές του βιοτεχνολογικού κλάδου, οδηγούν σε ράλι την αμερικανική αγορά.

Το ευρώ κινείται πάνω από τα 1,1912 έναντι του δολαρίου, που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ, με τους αναλυτές να σχολιάζουν πως το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν πρόκειται να σταματήσει την ανοδική του πορεία, όσο η κυβέρνηση Μπους εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει στην υποχώρηση του δολαρίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν άνοδο 1,7% στα 1,028 εκατ., καθώς οι αγοραστές επωφελήθηκαν από τα χαμηλά επιτόκια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση του αριθμού κατά 2,7% στα 985.000.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών διαμορφώθηκε εξάλλου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (83,8) για το μήνα Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στο 83 από το 81

του Απριλίου.

Υψηλότερα κατά 13% κινούνται οι μετοχές της ImClone, ενώ και η Genentech κερδίζει περί το 4%.

Θετική κατεύθυνση ακολουθούν οι μετοχές της Wal-Mart Stores, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πετύχει τους στόχους της για τις πωλήσεις του Μαΐου.

Αντίθετα, αρνητικά κινείται η Altria Group (Philip Morris), ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS Warburg στο neutral από buy.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8735,48 μονάδες με κέρδη 1,56% ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο περί το 1,42% στις 946,45 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 2,45% στις 1547,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v