Κατοχυρώνει την άνοδο η Wall (update)

Διευρύνει τα κέρδη η αμερικανική αγορά εν μέσω σειράς θετικών ανακοινώσεων, και ύστερα από τρεις ημέρες πτωτικού κλίματος, ενώ τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας δεν φαίνεται να ”ενοχλούν” τους επενδυτές.

Διευρύνει τα κέρδη η αμερικανική αγορά εν μέσω σειράς θετικών ανακοινώσεων, και ύστερα από τρεις ημέρες πτωτικού κλίματος. Τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας δεν φαίνεται να ”ενοχλούν” τους επενδυτές.

Τα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Foot Locker, Williams-Sonoma και Barnes & Nobles, δημιουργούν ανοδικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, ενώ και οι επενδυτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να τοποθετηθούν ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών.

Εξάλλου, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι 17/5 αυξήθηκαν στις 428.000 από τις 417.000. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στις 420.000.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι δυσμενείς συνθήκες στην εργασιακή αγορά είναι στοιχείο που επεσήμανε ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, και το οποίο θα εξετάσει προσεκτικά στην επόμενη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο.

Οι καπνοβιομηχανίες διευρύνουν τα χθεσινά κέρδη, ύστερα από την ευνοϊκή για αυτές απόφαση εφετείου της Φλόριντα, σχετικά με αποζημιώσεις που επρόκειτο να καταβάλουν, ύψους 145 δισ. δολαρίων.

Πτωτικά κινείται η κατασκευάστρια εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ADC Communications, ύστερα από την ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων κατά 36%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8580,93 μονάδες με κέρδη 0,76% ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,08% στις 1505,93 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,72% στις 930,08 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v