Μέχρι τέλους διατήρησε τα -οριακά- κέρδη η Wall

Με οριακά κέρδη έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ”προετοιμάζονται” για την αργία της Δευτέρας. Θετική ώθηση έδωσε στην αμερικανική αγορά και η ψήφιση των φοροαπαλλαγών Μπους.

Οριακά προς τα πάνω έκλεισε η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να τοποθετηθούν σε επιλεγμένες μετοχές εν όψει της αργίας της Δευτέρας. Θετική ώθηση προσέδωσε στην αμερικανική αγορά η ψήφιση των φοροαπαλλαγών Μπους.

Συγκεκριμένα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την με 231 ψήφους υπέρ και 200 κατά, την έγκριση του νέων οικονομικών μέτρων που κάνουν λόγο για φοροαπαλλαγές ύψους 350 δισ. δολαρίων. Την έγκριση για το εν λόγω οικονομικό πακέτο έδωσε και το Κογκρέσο με σημερινή του ψηφοφορία.

Ωστόσο, παρά το ό,τι οι επενδύτες χαιρέτισαν την ψήφιση του νομοσχεδίου, αρνητικά πίεσε την αγορά η εκ νέου υποχώρηση του δολαρίου, καθώς το ευρώ άγγιξε τα 1,18 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για πρώτη φορά από την ημερομηνία εισαγωγής του.

Κέρδη της τάξης του 8% κατέγραψαν οι μετοχές της λιανικής εταιρίας αθλητικών ειδών Sports Authority, καθώς επαναβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2003, αν και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 70%.

Άνοδο κατά 11% σημείωσαν και οι μετοχές της εταιρίας πληροφορικής Novellus, καθώς ανακοίνωσε συρρίκνωση των ζημιών της στο τρίμηνο. Αντίθετα, η Gap υποχώρησε πάνω από 3%, παρά την ανακοίνωση κερδών υψηλότερων των εκτιμήσεων.

Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 1,86% στα 3,17 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,66% στα 5,32 δολάρια. Αντίθετα, υψηλά κέρδη κατά 5,52% σημείωσε η στα 15,30 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8601,38 μονάδες με κέρδη 0,09% ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,17% στις 1510,09 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,14% στις 933,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v