ΗΠΑ: Εγκριση των φοροαπαλλαγών Μπους (update)

”Νίκη του προέδρου Μπους” θεωρήθηκε η ψήφιση φοροαπαλλαγών ύψους 350 δισ. δολαρίων στη Γερουσία (με ψήφους 51 υπέρ και 50 κατά), μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά το γεγονός ότι το ποσό είναι λιγότερο από το μισό από αυτό που προωθούσε αρχικά η κυβέρνηση.

ΗΠΑ: Εγκριση των φοροαπαλλαγών Μπους (update)
Ενεκρίθησαν από τη Γερουσία των ΗΠΑ φοροαπαλλαγές ύψους 350 δισ. δολαρίων, λιγότερες από τις μισές από αυτές που προωθούσε η κυβέρνηση Μπους, αλλά οι υποστηρικτές του έκριναν ότι το ποσό είναι αρκετό για να ενισχύσει την οικονομία και τις πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου Μπους.

Η Γερουσία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία 51 υπέρ και 50 κατά το σχέδιο, που εγκρίθηκε νωρίτερα σήμερα και από την Βουλή των Αντιπροσώπων με 231 ψήφους υπέρ και 200 κατά. Τώρα μένει να αποσταλεί στον πρόεδρο Μπους, που έχει ήδη δηλώσει ότι θα το υπογράψει.

Βάσει του σχεδίου, μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα και στα κεφαλαιακά κέρδη στο 15% έως το 2008, ενώ επιταχύνει τις σχεδιαζόμενες περικοπές στη φορολογία εισοδήματος.

Επιπλέον, παρέχει φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις προκειμένου να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό. Το σχέδιο προβλέπει επίσης ποσό που ενδέχεται να φτάσει τα 400 δολάρια για κάθε παιδί και θα αποδοθεί φέτος.

Σύμφωνα με τους ρεπουμπλικανούς που υποστήριζαν φοροαπαλλαγές ύψους 726 δισ. δολαρίων, το μικρότερο πακέτο θα βοηθήσει στην ενίσχυση των τιμών των μετοχών και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, οι δημοκρατικοί, που ήταν αντίθετοι στο σχέδιο, εκτιμούν ότι βοηθά κυρίως τις ευκατάστατες τάξεις και αυξάνει το ήδη μεγάλο χρέος της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v