ΗΠΑ: Προς ρεκόρ οι πωλήσεις των insiders τον Μάιο

Προς ρεκόρ έτους οδεύει το ύψος της αξίας των πωλούμενων από insiders μετοχών στη Wall Street για τον Μάιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Thomson First Call για το α΄ δεκαπενθήμερο του μήνα. Στο διάστημα αυτό οι insiders έχουν προβεί σε πωλήσεις μετοχών αξίας 1,8 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Προς ρεκόρ οι πωλήσεις των insiders τον Μάιο
Αυξημένες ήταν κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου οι πωλήσεις των κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων, που γνωρίζουν πρώτοι τα ”μυστικά” των οργανισμών τους (insiders) στη Wall Street, ενώ αναλυτές εκτιμούν, ότι αν οι ρυθμοί συνεχιστούν για το σύνολο του μήνα, θα καταγραφεί νέο ρεκόρ έτους.

Μέχρι τις 15 του τρέχοντος μηνός, οι insiders προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών αξίας 1,8 δισ. δολ., ενώ, όπως εκτιμούν αναλυτές, ανάλογη ένταση των πωλήσεων στο β΄ μισό του Μαΐου θα σημάνει την προσέγγιση του μηνιαίου ρεκόρ πενταετίας των 2,4 δισ. δολ.

Η αύξηση των πωλήσεων τον Μάιο, επισημαίνει η Thomson Financial, δεν ήταν απροσδόκητη και σχετίζεται με τις εταιρικές απαγορεύσεις διαπραγμάτευσης που επιβάλλονται κατά το α΄ τρίμηνο κάθε έτους. Έτσι, παραδοσιακά, ο Μάιος είναι από τους μήνες με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Επιπρόσθετα, τονίζεται, η πρόσφατη άνοδος της αγοράς αναμφίβολα συνέβαλε στην επιθυμία των insiders να αποκομίσουν κάποια κέρδη.

Να σημειωθεί ότι της τάσης πώλησης ηγούνται στελέχη εταιριών του κλάδου Υγείας και Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v