Ώθηση από ”PMI Σικάγο” στη Wall (update)

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα και από τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για το δείκτη PMI Σικάγο που σημείωσε άνοδο στο 52,2, ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν υποχώρησε στο 92,1 έναντι του Απριλίου (93,2).

Θετικό παραμένει το κλίμα στη Wall στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης για την εβδομάδα και το μήνα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται ιδιαίτερα στα θετικά στοιχεία για το δείκτη PMI Σικάγο.

Ειδικότερα, οι προσωπικές δαπάνες υποχώρησαν οριακά κατά 0,1%, ενώ αμετάβλητα παρέμειναν τα στοιχεία για τα προσωπικά έσοδα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,1% των προσωπικών δαπανών, ενώ αμετάβλητα περίμεναν τα έσοδα.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν υποχώρησε στο 92,1 από το 93,2 τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για οριακή υποχώρηση στο 93.

Παράλληλα, υψηλή άνοδο σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης PMI του Σικάγο στο 52,2 το Μάιο από το 47,6 του Απριλίου. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 49.

Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της AOL Time Warner, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία με την οποία λαμβάνει το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων από την Microsoft, προκειμένου για θέματα ανταγωνισμού.

Επιπλέον, πιέσεις δέχεται η Novellus, καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για μειωμένα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8824,07 μονάδες με κέρδη 1,30% ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,04% στις 1591,26 μονάδες. Ο δείκτης S&P καταγράφει κέρδη 1,19% στις 960,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v