ΗΠΑ: Υψηλή άνοδος για PMI, πτώση για Μίσιγκαν

Υψηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκε ο δείκτης PMI του Σικάγο, στο 52,2 από το 47,6 του Απριλίου, ενώ πτώση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν. Οριακή πτώση κατέγραψαν οι προσωπικές δαπάνες, αμετάβλητα τα προσωπικά έσοδα για τον Απρίλιο.

ΗΠΑ: Υψηλή άνοδος για PMI, πτώση για Μίσιγκαν
Θετικά ήταν τα στοιχεία για τον δείκτη PMI του Σικάγο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ πτώση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν.

Εξάλλου, οριακή μείωση της τάξεως του 0,1% σημείωσαν οι προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, ενώ το προσωπικό εισόδημα παρέμεινε αμετάβλητο.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση των προσωπικών δαπανών κατά 0,1%, ενώ ”έβλεπαν” τα προσωπικά εισοδήματα αμετάβλητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες μετρήσεις Μαρτίου κατέγραψαν 0,4% αύξηση, τόσο στο προσωπικό εισόδημα, όσο και στις προσωπικές δαπάνες, σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ο δείκτης PMI του Σικάγο σημείωσε άνοδο στο 52,2 τον Μάιο από το 47,6 του Απριλίου, διαμορφούμενος πάνω από το 50 που υποδηλώνει ανάπτυξη. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 49.

Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν υποχώρησε στο 92,1 τον Μάιο από 93,2 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν οριακή πτώση στο 93.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v