Ρευστοποιήσεις πιέζουν το Dow

Κέρδη συνεχίζει να καταγράφει ο δείκτης Nasdaq στη Wall, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η διαφαινόμενη, και από τα σημερινά θετικά macro στοιχεία, ανάκαμψη της οικονομίας θα σημάνει και την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, ενώ οι ρευστοποιήσεις ”κοκκινίζουν” Dow και S&P. Με κέρδη, πλην DAX, ”έκλεισε” η Ευρώπη.

Κέρδη συνεχίζει να καταγράφει ο δείκτης Nasdaq στη Wall, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η διαφαινόμενη, και από τα σημερινά θετικά macro στοιχεία, ανάκαμψη της οικονομίας θα σημάνει και την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, ενώ οι ρευστοποιήσεις ”κοκκινίζουν” Dow και S&P.

Αναλυτικότερα, με ρυθμούς 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο συμπίπτοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, έπειτα από αναθεώρηση του 1,6% της προηγούμενης μέτρησης.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 24/5 κατά 9.000, διαμορφούμενες στις 424000, έναντι προβλέψεων για μείωση κατά 8000. Το γεγονός αυτό δείχνει μια ελαφρά βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που επικεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, συγκαταλέγονται αυτές των Microsoft, Texas Instrument, Intel και AMD.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Argosy Gaming, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τη Βanc of America σε ”neutral” από ”buy”.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Motorola, καθώς η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της πρώτης στο 2003, επισημαίνοντας τη μείωση στις πωλήσεις στην Κίνα λόγω του SARS.

Στις 8.765 μονάδες και στο –0,32% κινείται ο δείκτης Dow. Ο S&P καταγράφει απώλειες 0,15%, διαμορφούμενος στις 950 μονάδες.

Στο +0,81% τα κέρδη του Nasdaq, ο οποίος κινείται στις 1,575 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v