Υψηλότερα λόγω macro ”κοιτάει” η Wall (update)

Ξεπέρασε τους αρχικούς της δισταγμούς και κινείται ανοδικά η Wall, καθώς οι επενδυτές, επηρεαζόμενοι από τα θετικά macro νέα για προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ και τη μείωση στα επιδόματα ανεργίας, επέλεξαν τις εκ νέου τοποθετήσεις.

Ξεπέρασε τους αρχικούς της δισταγμούς και κινείται ανοδικά η Wall, καθώς οι επενδυτές, επηρεαζόμενοι από τα θετικά macro νέα για προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ και μείωση στα επιδόματα ανεργίας, επέλεξαν τις εκ νέου τοποθετήσεις έναντι της ρευστοποίησης κερδών.



Αναλυτικότερα, με ρυθμούς 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο συμπίπτοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, έπειτα από αναθεώρηση του 1,6% της προηγούμενης μέτρησης.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 24/5 κατά 9.000, διαμορφούμενες στις 424000, έναντι προβλέψεων για μείωση κατά 8000. Το γεγονός αυτό δείχνει μια ελαφρά βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι με τα τελευταία αυτά στοιχεία να προστίθενται στην αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης όπως αυτή καταγράφηκε πριν από δύο μέρες, η αμερικανική οικονομία φαίνεται να ισχυροποιείται.

Κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Qwest Communications, η οποία για το α’ τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε κέρδη, έναντι ζημιών στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των Microsoft και Lucent Technologies.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Motorola, καθώς η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της πρώτης στο 2003, επισημαίνοντας τη μείωση στις πωλήσεις στην Κίνα λόγω του SARS.

Στις εταιρίες οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα εντός της ημέρας συγκαταλέγονται οι PetsMart, Chico’s FAS, Dollar General και Mandalay Resort Group. Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές περιμένουν και τις τέσσερις παραπάνω εταιρίες να καταγράψουν αύξηση της κερδοφορίας τους για το α’ τρίμηνο.

Στις 8.855,7 μονάδες και στο +0,71% κινείται ο Dow Jones. Ο δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.586 μονάδες και στο +1,52%.

Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,87% στις 961 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v