Πέμπτη συνεχόμενη άνοδος για τη Wall

Με κέρδη έκλεισε η Wall για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας και η ισχυροποίηση του δολαρίου συνετέλεσαν στη δημιουργία θετικού χρηματιστηριακού κλίματος. Την άνοδο περιόρισε ωστόσο η απροσδόκητα μεγάλη υποχώρηση στις παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Με κέρδη έκλεισε η Wall, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς η αισιοδοξία για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος συνετέλεσαν στη δημιουργία θετικού χρηματιστηριακού κλίματος.

Την άνοδο περιόρισε ωστόσο η απροσδόκητα μεγάλη υποχώρηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Αναλυτικότερα, οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών για τον Απρίλιο σημείωσαν μείωση 2,4% σε σχέση με το Μάρτιο και έναντι του –1% που ”έβλεπαν” οι αναλυτές.

Ωστόσο, την αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομία των ΗΠΑ ενέτειναν και τα χθεσινά θετικά macro νέα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

”Φρένο” στην πτώση έβαλε σήμερα το δολάριο, το οποίο ισχυροποιήθηκε σήμερα τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν.

Σημαντικά κέρδη της τάξεως του 65% σημειώνσε η μετοχή της VaxGen. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι πέτυχε την έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους του εμβολίου της κατά του άνθρακα, της βακτηριδιακής ασθένειας η οποία μεταδόθηκε μέσω ταχυδρομείου στις ΗΠΑ μέσα στο 2001.

Κέρη 7% κατέγραψε η μετοχή της εταιρίας τροφίμων Krispy Κreme Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι για το α’ τρίμηνο του έτους παρουσίασε μεγάλη αύξηση στα κέρδη και τις πωλήσεις.

Στον αντίποδα, απώλειες 8,7% σημείωσαν οι τίτλοι της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών Semtech, της οποίας τα κέρδη για το α’ τρίμηνο ήταν κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 5,06% στα 3 δολάρια, ενώ πτώση κατά 2,31% σημείωσε και ο ΟΤΕ, στα 5,08 δολάρια.

Στα 15,75 και στο +2,94% κινήθηκε η .

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8793,12 μονάδες με κέρδη 0,13% ενώ και ο S&P σημείωσε άνοδο περί το 0,18% στις 953,22 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,42% στις 1.563,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v