Στην κερδοφορία επέστρεψε η Qwest

Κέρδη ύψους 150 εκατ. δολαρίων είχε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 η αμερικανική εταιρία σταθερής τηλεφωνίας, Qwest Communications International, ενώ ανακοίνωσε, όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες για λογιστικές ατασθαλίες που διενεργεί εις βάρος της η SEC.

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Qwest
Στην κερδοφορία επέστρεψε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 η Qwest Communications International, καθώς οι περικοπές των δαπανών κατάφεραν να αντισταθμίσουν την υποχώρηση των πωλήσεων της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Τα κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 150 εκατ. δολάρια, ή 9 σεντς ανά μετοχή, από ζημιές 23,9 δισ. δολαρίων, ή 14,32 δολαρίων ανά μετοχή που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οπότε η εταιρία προχώρησε σε διαγραφές αξιών επενδύσεων.

Οι πωλήσεις της Qwest, υποχώρησαν κατά 9,4% στα 4 δισ. δολάρια.

Συνολικότερρα, οι πωλήσεις των εταιριών σταθερής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, υποχωρούν, δεδομένου ότι οι καταναλωτές στρέφονται προς την κινητή τηλεφωνία.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ, οι έρευνες για λογιστικές ατασθαλίες της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας διευρύνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v