Ρευστοποιήσεις για Dow, κέρδη για Nasdaq

Με απώλειες ”έκλεισαν” Dow και S&P, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα για αποκόμιση κερδών μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, παρά τα σημερινά θετικά macro στοιχεία. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τεχνολογικές μετοχές, μετά και τις αισιόδοξες προβλέψεις για τον κλάδο από την STMElectronics, οδήγησε σε κέρδη τον Nasdaq. Με κέρδη, πλην DAX, έκλεισε η Ευρώπη.

Με απώλειες ”έκλεισαν” Dow και S&P, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα για αποκόμιση κερδών μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, παρά τα σημερινά θετικά macro στοιχεία.

Ωστόσο, το αγοραστικό ενδιαφέρον για τεχνολογικές μετοχές, μετά και τις αισιόδοξες προβλέψεις για το σύνολο του κλάδου από την STMElectronics, οδήγησε σε κέρδη τον Nasdaq.

Αναλυτικότερα, με ρυθμούς 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο συμπίπτοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, έπειτα από αναθεώρηση του 1,6% της προηγούμενης μέτρησης.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 24/5 κατά 9.000, διαμορφούμενες στις 424000, έναντι προβλέψεων για μείωση κατά 8000. Το γεγονός αυτό δείχνει μια ελαφρά βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Ανοδικά, περί το 3,5%, κινήθηκε η μετοχή της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών STMElectronics, η οποία εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξη ότι ο κλάδος θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο δεύτερο μισό του έτους.

Ανοδικά κατά 5%, στα 20,91 δολάρια κινήθηκε η μετοχή της Intel, ενώ αυτή της Cisco Systems κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3,5%, διαμορφούμενη στα 16,73 δολάρια.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Motorola, στο –2%, καθώς η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της πρώτης στο 2003, επισημαίνοντας τη μείωση στις πωλήσεις στην Κίνα λόγω του SARS.

Η Εθνική έκλεισε με κέρδη 5% στα 3,15 δολάρια, ενώ άνοδο κατά 4,33% σημείωσε και ο ΟΤΕ, στα 5,39 δολάρια.

Αμετάβλητη, στα 15,75 παρέμεινε η .

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8.711,18 μονάδες με απώλειες 0,93% ενώ και ο S&P σημείωσε πτώση περί το 0,38% στις 949,64 μονάδες.

Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,75% στις 1.574,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v