Κλίμα αισιοδοξίας ενισχύει τη Wall

Ως ισχυρή ένδειξη για την έναρξη της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας φαίνεται ότι λαμβάνουν οι επενδυτές στη Wall Street τα στοιχεία για το δείκτη PMI του Σικάγου, οδηγώντας σε υψηλά κέρδη την αμερικανική αγορά στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας και του μήνα.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα από τα θετικά στοιχεία για το δείκτη PMI του Σικάγο, που ενισχύει τις προσδοκίες αναφορικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, υψηλή άνοδο σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης PMI του Σικάγο στο 52,2 το Μάιο από το 47,6 του Απριλίου. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 49.

Ακόμη, οι προσωπικές δαπάνες υποχώρησαν οριακά κατά 0,1%, ενώ αμετάβλητα παρέμειναν τα στοιχεία για τα προσωπικά έσοδα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,1% των προσωπικών δαπανών, ενώ αμετάβλητα περίμεναν τα έσοδα.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν υποχώρησε στο 92,1 από το 93,2 τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για οριακή υποχώρηση στο 93.

Κέρδη περί το 2,5% καταγράφει η μετοχή της AOL Time Warner, καθώς κατέληξε σε συμφωνία για τη λήξη της δικαστικής διαμάχης με την Microsoft αναφορικά με το πρόγραμμα πλοήγησης στο Internet, Netscape, σύμφωνα με την οποία η τελευταία καλείται να καταβάλλει το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων στην AOL.

Περί το 3% ενισχύονται και οι μετοχές της Home Depot, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς ιδίων μετοχών ύψους 500 εκατ. δολαρίων, αλλά και επενδύσεων της τάξης των 4 δισ. δολαρίων.

Κέρδη καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις McData, EMC και Brocade Communications να ενισχύονται σημαντικά.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,52% στις 8843,54 μονάδες ενώ περί το 1% αυξάνεται και ο Nasdaq στις 1590,77 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη 1,30% στις 961,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v