Υποστηρικτής του ”ισχυρού δολαρίου” ο Τζορτζ Μπους

Τη στήριξή του στο ”ισχυρό δολάριο” εξέφρασε αργά χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, κάτι που έκανε πολλούς αναλυτές να υποθέσουν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να σταματήσουν τη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος.

Υποστηρικτής του ”ισχυρού δολαρίου” ο Τζορτζ Μπους
Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων πραγματοποίησε το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά από δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου της G8 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία θα εκδηλώσει τη στήριξή του στο ”ισχυρό δολάριο”.

Το σχόλιο του Τζ. Μπους έκανε πολλούς αναλυτές να υποθέσουν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να σταματήσουν τη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος, αν και δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε αγορές δολαρίων προκειμένου να ενισχύσουν το νόμισμα.

Ο κ. Μπους δήλωσε αργά χθες σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι ”θα επανέλθουμε στην πολιτική του ισχυρού δολαρίου”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δηλώσεις Μπους έρχονται δύο εβδομάδες μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Σνόου, που είπε ότι η υποχώρηση του δολαρίου κατά το τελευταίο έτος ήταν ”σχετικώς μέτρια”, κάνοντας τους αναλυτές να υποθέσουν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν ένα αποδυναμωμένο νόμισμα προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v