Στην ”υπηρεσία” νέας ανόδου της Wall o δείκτης ISM

Το δρόμο της νέας ανόδου ”τραβά” η αμερικανική αγορά ύστερα από τη θετική έκπληξη που προκάλεσε η ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM, ο οποίος ανήλθε στο 54,7 το Μάιο από το 50,6 του Απριλίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 52.

Τα ιδιαίτερα θετική στοιχεία για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM δίνουν ώθηση στην αμερικανική αγορά, η οποία καταγράφει ουσιαστικά κέρδη.

Ειδικότερα, ο δείκτης παροχής υπηρεσιών ISM για το Μάιο, σημείωσε άνοδο στο 54,7 έναντι του 50,6 του Απριλίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 52. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε στοιχείο πάνω από το επίπεδο των 50, υποδηλώνει ανάπτυξη.

Εξάλλου νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την παραγωγικότητα του πρώτου τριμήνου, που σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία κατέγραψε άνοδο 1,9%, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση κατά 2%, έναντι των εκτιμήσεων του προηγουμένου μήνα που έκαναν λόγο για 1,6%.

Παράλληλα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της DaimlerChrysler, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του έτους, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών ύψους 1,7 δισ. δολαρίων στην αμερικανική μονάδα Chrysler για το δεύτερο τρίμηνο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αναλυτών, με την Morgan Stanley να περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2003 και 2004, ενώ η Credit Suisse First Boston περιέκοψε την τιμή στόχο.

Εξάλλου, η CSFB αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της και για την κερδοφορία της General Motors και της Ford.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,45% στις 8963,49 μονάδες ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,88% στις 1617,69 μονάδες. Άνοδο περί το 0,55% καταγράφει ο S&P στις 976,90 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v