Ρευστοποιούν τα κέρδη στη Wall (update)

Να σκοντάφτει φαίνεται το ράλι των μετοχών στην αμερικανική αγορά καθώς πλησιάζει η τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με το Nasdaq να κινείται οριακά μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα υψηλά -ομολογουμένως- κέρδη των τελευταίων ημερών.

”Καπνός” έγιναν τα κέρδη στην αμερικανική αγορά καθώς πλησιάζει το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών.

Αναλυτές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για συνέχιση της ανοδικής πορείας της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείουν και ακόμη περισσότερα κέρδη στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης ISM των τάσεων στη μεταποίηση, διαμορφώθηκε στο 49,4 το Μάιο έναντι του 45,4 του Απριλίου, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το επίπεδο των 50, στοιχείο που υποδηλώνει επιβράδυνση.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,3% έναντι εκτιμήσεων για οριακή άνοδο της τάξης του 0,2%, από την πτώση 1% του Μαρτίου.

Οι βιοτεχνολογικές μετοχές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, με την ImClone να ενισχύεται κατά 22%, ύστερα από τα ενθαρρυντικά τεστ για το φάρμακο καταπολέμησης του καρκίνου Erbitux, το οποίο είχε απορριφθεί από την Επιτροπή Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ.

Κέρδη κατά 10% καταγράφουν και οι μετοχές της Genetech, καθώς και το δικό της φάρμακο Avastin παρουσίασε θετικά αποτελέσματα, ενώ ανοδική πορεία καταγράφει και η AstraZeneca.

Περί το 11% ενισχύεται και η εταιρία πληροφορικής JD Edwards, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της από την μεγαλύτερη ανταγωνιστική PeopleSoft, έναντι του ποσού των 1,7 δισ. δολαρίων.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των εταιριών media, καθώς η Federal Communication Commission ψήφισε την απελευθέρωση της αγοράς από τους κανονισμούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,59% στις 8902,36 μονάδες, ενώ κατά 0,28% υποχωρεί ο Nasdaq στις 1591,52 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη 0,33% στις 967,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v