Ανησυχεί για το Linux ο CEO της Microsoft!

Ισχυρό μήνυμα επαγρύπνησης έστειλε προς τους εργαζομένους της Microsoft ο διευθύνων σύμβουλός της, Steve Ballmer, προειδοποιώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Ανησυχεί για το Linux ο CEO της Microsoft!
Ο Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, απέστειλε ένα ”ισχυρό μήνυμα επαγρύπνησης” προς τους εργαζομένους της αμερικανικής εταιρίας, προειδοποιώντας για τη μείωση των δαπανών για τεχνολογικές επενδύσεις, ενώ επισήμανε ότι η ”αδυναμία σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τους πελάτες” και ο ανταγωνισμός από το Linux θέτουν ”σοβαρές προκλήσεις” για το μέλλον της εταιρίας.

”Πρέπει να αποφύγουμε την αλαζονεία, να αποτινάξουμε τις παλιές μας συνήθειες και να ξαναγίνουμε επινοητικοί”, ανέφερε χαρακτηριστικά το memo του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft.

Αναφερόμενος στο λειτουργικό σύστημα Linux και την τάση του ανοιχτού λογισμικού που εκπροσωπεί, ο κ. Ballmer το χαρακτήρισε ως ”τη μεγαλύτερη απειλή για τη μακροχρόνια ευημερία της εταιρίας”.

Να επισημανθεί ότι το Linux είναι δωρεάν, κατά βάση, λογισμικό του οποίου ο κώδικας δεν είναι κρυφός και δημιουργείται με την αφιλοκερδή συνεισφορά πολλών προγραμματιστών, χωρίς να το αναπτύσσει και να το προωθεί κάποια συγκεκριμένη εταιρία.

Ο Steve Ballmer, αν και παραμένει αισιόδοξος για την κερδοφορία της εταιρίας, επισήμανε ότι αυτή ”αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα”.

Ερωτηθείς σχετικά με το memo από δημοσιογράφους, ο Steve Ballmer το χαρακτήρισε ως ένα ”κάλεσμα για επαγρύπνηση”, ενώ υποσχέθηκε ότι η νέα γενιά προϊόντων λογισμικού της Microsoft, με την κωδική ονομασία Longhorn, θα δημιουργήσει στην αγορά ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση και από τo αρχικό λανσάρισμα των Windows.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v