ΗΠΑ: Στις 442.000 αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας

Απροσδόκητη άνοδο, στις 442.000, κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρίες προχώρησαν σε περισσότερες απολύσεις, προκειμένου να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος, ενώ υψηλότερη της αναμενόμενης ήταν και η πτώση (2,9%) για τις βιομηχανικές παραγγελίες Απριλίου.

ΗΠΑ: Στις 442.000 αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας
Ανοδο στις 442.000 κατέγραψαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για το διάστημα της εβδομάδας μέχρι τις 31/05, ενώ υψηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η πτώση για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα επιδόματα εκτινάχθηκαν στις 442.000 από τις 426.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση του αριθμού στις 421.000.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι οποιαδήποτε μέτρηση άνω των 400.000 αποτελεί ένδειξη της αδύναμης αγοράς εργασίας.

Εξάλλου, οι βιομηχανικές παραγγελίες του Απριλίου υποχώρησαν κατά 2,9% τον Απρίλιο, που αποτελεί την υψηλότερη πτώση του τελευταίου έτους.

Τα στοιχεία αυτά εξέπληξαν τους αναλυτές και την αγορά (που εκτιμούσαν πτώση κατά 1,8%), καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία έκαναν λόγο για σταθεροποίηση της αμερικανικής οικονομίας.

Εξάλλου, και ο πρόεδρος της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, τόνισε ότι τα περισσότερα μακροοικονομικά στοιχεία απέδειξαν ότι στη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου η οικονομία ακολούθησε βραδείς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ τον Μάιο παρατηρήθηκε κάποια βελτίωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v