”Κόκκινο πανί” η Oracle για τον ταύρο της Wall

Διαθέσεις νέου ανοδικού ράλι επικρατούν στο άνοιγμα της Wall, ειδικότερα στο Nasdaq, τις οποίες προκαλεί η προσφορά της Oracle, ύψους 5,1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της PeopleSoft. H ευόδωση του deal θα σημάνει, όπως εκτιμάται, την έναρξη ενός κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τεχνολογικό κλάδο.

Διάθεση για νέο ανοδικό ράλι εμφανίζει η Wall, μετά από την είδηση της προσφοράς της Oracle ύψους 5,1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της PeopleSoft, η οποία ”εκτοξεύει” το Nasdaq.

Επισημαίνεται ότι η ευόδωση της προσφοράς εκτιμάται ότι θα σημάνει την έναρξη ενός κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τεχνολογικό κλάδο ενώ η εντός των προβλέψεων αύξηση της ανεργίας το Μάιο δεν φαίνεται να επιδρά αρνητικά.

Αναλυτικότερα, ανοδική τροχιά καταγράφει η μετοχή της Oracle, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει 5,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της PeopleSoft, μόλις πέντε μέρες μετά την προσφορά της δεύτερης ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της J.D. Edwards.

Η είδηση αυτή σε συνδυασμό και με τις χθεσινές θετικές προβλέψεις της Intel για τη ζήτηση στον κλάδο των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και επεξεργαστών, συμπαρασύρει στην άνοδο αρκετές τεχνολογικές μετοχές, με τις Cisco Systems Iκαι AMD να ξεχωρίζουν.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ευόδωση αυτού του deal θα προκαλέσει ένα ”νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στο χώρο της τεχνολογίας”, μετά από αυτό της περιόδου 2000-2001.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οριακή άνοδο στο 6,1% τον Μάιο, από το 6% του Απριλίου, σημείωσε η ανεργία στις ΗΠΑ, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 17.000, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 30.000.

Κέρδη καταγράφει η εταιρία βιοτεχνολογίας ImClone, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να αναλάβει έκτακτες χρεώσεις ύψους 30,3 εκ. δολαρίων για την πληρωμή φόρων που συνδέονται με τα stock options που εξάσκησαν υψηλόβαθμα στελέχη της. Αναλυτές και επενδυτές επικρότησαν την κίνηση αυτή της εταιρίας, θεωρώντας ότι προάγει τη διαφάνειά της.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι της Kronos Inc., μετά την υποβάθμισή της μετοχής από τη J.P Morgan σε ”neutral” από ”overweight”.

Στις 9.126,32 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,9%. Ο Nasdaq κινείται περί το +1,90% , και τις 1.672 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 διαμορφώνεται στο +0,82% και τις 998,3 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v