”Μάχες” στην κορυφή των 9.000 μονάδων για τον Dow

Με τον Dow Jones να ”μάχεται” για τις 9.000 μονάδες, η αμερικανική αγορά καταβάλλει προσπάθειες αντιστροφής του κλίματος, περιορίζοντας τις απώλειες ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Μάχη για την κατοχύρωση του επιπέδου αντίστασης των 9.000 μονάδων καταβάλλει ο Dow Jones,παρά τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Ειδικότερα, αρνητικά επιδρούν στην πορεία της Wall Street κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα στοιχεία για την αύξηση των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας στις 442.000, ενώ αναμενόταν πτώση στις 421.000.

Εξάλλου, και οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 2,9% τον Απρίλιο από την άνοδο 2,2% του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση περί το 1,8%.

Κέρδη περί το 1% καταγράφουν οι μετοχές της Wal-Mart, ύστερα από την ανακοίνωση πωλήσεων χαμηλότερων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ωστόσο στο πλαίσιο των προσδοκιών των αναλυτών.

Παράλληλα, η Target ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων για το Μάιο κατά 0,7%, καθώς και ότι περιμένει τις πωλήσεις της να καταγράψουν άνοδο περί το 1-3% στη διάρκεια του Ιουνίου.

Απώλειες περί το 3% σημειώνει και ο τίτλος της Microsoft, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της δήλωσε πως η εταιρία ”πιέζεται” από την επιβράδυνση των δαπανών για τεχνολογικές υπηρεσίες. Κατά 2% υποχωρεί και η Intel, εν αναμονή των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του τριμήνου.

Ο Dow Jones κινείται στις 9008,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34% ενώ οι Nasdaq και S&P υποχωρούν περί το 0,07%, στις 1633,52 και 985,52 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v