Oracle: Προσφορά 5,1 δισ. δολ. για την PeopleSoft

Προσφορά ύψους 5,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά κατέθεσε η Oracle για την εξαγορά της PeopleSoft, πέντε μόλις ημέρες μετά την προσφορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων που η ίδια PeopleSoft κατέθεσε για την εξαγορά της J.D. Edwards. Πίστωση χρόνου από τους μετόχους της ζήτησε η PeopleSoft.

Oracle: Προσφορά 5,1 δισ. δολ. για την PeopleSoft
Πίστωση χρόνου ζήτησε από τους μετόχους της η Peoplesoft, μετά την πρόταση εξαγοράς της από την Οracle.

Ειδικότερα, η PeopleSoft δεν απέρριψε επίσημα την εξαγορά, αλλά συμβούλεψε τους μετόχους της να μην ”αναλάβουν άμεση δράση”, καθώς η ίδια θα προβεί σε προσεχτική ανάλυση της προσφοράς πριν πάρει την οριστική της απόφαση.



Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της PeopleSoft Craig Conway, χαρακτήρισε την κίνηση της Oracle ως ”μια φοβερά κακή συμπεριφορά από μια εταιρία που είναι γνωστή για την φοβερά κακή συμπεριφορά της”

Η Oracle προσέφερε 5,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά για την εξαγορά της PeopleSoft, μόλις πέντε μέρες μετά την προσφορά ύψους 1,7 δισ. δολαρίων που η ίδια η PeopleSoft είχε υποβάλει για την απόκτηση της J.D. Edwards.

Ο αμερικανικός κολοσσός πληροφορικής προσφέρει 16 δολάρια για κάθε μετοχή της PeopleSoft, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής εταιρικού λογισμικού στον κόσμο, ποσό που είναι 6% υψηλότερο σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της PeopleSoft.

”Η εξαγορά της PeopleSoft θα καταστήσει άμεσα την Oracle πιο ανταγωνιστική και θα βελτιώσει την κερδοφορία της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Oracle, Λάρι Ελισον.

Όπως δήλωσε η διοίκηση της Oracle, η προσφορά είναι πιθανό έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η εξαγορά της J.D. Edwards από την PeopleSoft, καθώς θα αποφασίσει αργότερα εάν και με ποιους όρους, θα στηρίξει την συναλλαγή.

Εξάλλου, η Oracle ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου χρήσης θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας, ενώ δεν αποκλείεται να τις ξεπεράσουν.

”Πρόκειται για μια προφανή προσπάθεια της Oracle αποτρέψει την εξαγορά της J.D Edwards”, συνέχισε ο διευθύνων σύμβουλος της Conway.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ευόδωση του deal είναι πιθανό να πυροδοτήσει νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας- αντίστοιχο με αυτό των ετών 2000- 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v